Az edzések alatt felszabaduló hormon megvéd az Alzheimer-kór ellen

Ennyire könnyen elkerülhető a szellemi leépülés.

2019. január 11. 15:49

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Évtizedekig gyógyíthatatlan maradhat az Alzheimer-kór Az utóbbi két évtizedben több mint 400 gyógyszert teszteltek az Alzheimer-kór gyógyításra, de szinte 100 százalékban hatástalannak bizonyultak.

Így hat a mozgás az agyunkra Több kutatás eredményei is bizonyítják, hogy a rendszeres sport nagyon jó hatással van agyunkra: amellett, hogy akár tíz évvel is lassíthatja az öregedését, védelmet nyújthat többek között az Alzheime...
Az őrültek kastélyában kezdett a híres orvos Alois Alzheimer szülei tanítása szerint élt és dolgozott egész életén keresztül, főleg az agykéreg kóros elváltozása érdekelte. Ma 103 éve, 1915. december 19-én hunyt el.

Áttörés jöhet az Alzheimer-kór gyógyításában Gábor Dénes díjat kapott egy magyar kutató az Alzheimer-kór elleni küzdelemben elért eredményeiért.
Óriási lépés az Alzheimer-kór gyógyítása felé Egy új tanulmány nem "egyetlen betegségként" kezeli az Alzheimer-kórt, hanem 6 alkategóriára osztja. ...
Nem akar élni - A világ legsármosabb színészének özvegye a halált várja Az Oscar-díjas színésznőt a magány és az Alzheimer-kór emészti.