Folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése

Folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése; a jelentéstervezetek nem nyilvánosak - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szombaton az MTI-vel. A szervezet arról is tájékoztatott: már korábban megküldte a Momentum Mozgalomnak és Párbeszédnek a költségvetési támogatásuk felfüggesztéséről szóló tájékoztatást.

2019. január 12. 22:30

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Mutatjuk, hogy kiket küldhet még dolgozni a kormány Az Állami Számvevőszék elemzést készített az alacsony gazdasági aktivitású társadalmi csoportok aktivitási rátájának növelési lehetőségeiről. Az ÁSZ elemzése rámutat, hogy az alacsony aktivitású...

Rendben találta a fővárosi forrásmegosztást a számvevőszék Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a fővárosi önkormányzat 2018-as forrásmegosztási rendeletalkotása szabályozott és szabályszerű volt, biztosította az átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasznál...
Válaszolt az ÁSZ a Momentumnak: Elvárás az átláthatóság és elszámoltathatóság Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a hvg.hu-nak adott interjújában nemrég arról beszélt, nonszensz, amit az Állami Számvevőszék művel a Momentummal, ők semmilyen szabálytalanságot nem követtek el....
Lezárulhat a sürgősségik ellenőrzése Tavaly ősszel fogott hozzá az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a sürgősségi ahogyan az ÁSZ nevezi, vészhelyzeti ellátás ellenőrzéséhez.
Fehéríthetik a gazdaságot az önkéntes túlmunkával kapcsolatos új szabályok Az Állami Számvevőszék elnöke szerint kevesebb lehet a csalás.
Nem biztos, hogy jó ötlet az állami vállalatok tőzsdei bevezetése Nem biztos, hogy hasznos az állami vállalatok esetleges tőzsdei bevezetése - figyelmeztet Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában. Az ÁSZ-elnök...

Tovább titkolózik a Momentum A kampánypénzek felhasználását törvényi előírás alapján ellenőrző Állami Számvevőszék a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezte.
Ezer közpénzfelhasználó szervezetet érintettek az ÁSZ ellenőrzései Az Állami Számvevőszék több mint kétezer javaslattal segítette az ellenőrzött szervezeteket.
Nem létező törvény alapján küldték el a számvevőket Ki nem hirdetett, hatályban nem lévő törvényre hivatkozva küldték el az Állami Számvevőszék dolgozóit pár nappal karácsony előtt.
Az Állami Számvevőszék száz dolgozójának ajánlotta fel a távozást közös megegyezéssel Az Állami Számvevőszék több ütemben mintegy száz munkavállalójának ajánlotta fel a távozást az intézménytől, negyvenen már el is fogadták az ajánlatot - közölte az ÁSZ az MTI-vel.
Az ÁSZ száz dolgozójának ajánlotta fel a távozást közös megegyezéssel Az Állami Számvevőszék több ütemben mintegy száz munkavállalójának ajánlotta fel a távozást az intézménytől, negyvenen már el is fogadták az ajánlatot közölte az ÁSZ az MTI-vel.
Szabálytalanságokat talált a Millenárisnál az ÁSZ A Millenáris Tudományos Kulturális NKft. gazdálkodása és vagyongazdálkodása 2012 és 2015 között nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, 2016-ban a vagyongazdálkodás már szabályszerű volt állapítot...