A 2001-es terrortámadás óta nem zuhant ekkorát a Boeing árfolyama

13 százalékos eséssel nyitott a Boeing a New York-i tőzsdén, miután több államban is kivonták a forgalomból a cég 737 Max típusú modelljeit, miután gyors egymásutánban két ilyen gép is tisztázatlan körülmények között zuhant le az utóbbi napokban. A Boeingnek utoljára 2001. szeptember 17-én, a World Trade Center elleni terrortámadás utáni első tőzsdei kereskedési napon ment ennyire rosszul a sora.

2019. március 11. 23:02

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Vizsgálatot indítottak a ferihegyi baleset miatt, de még a tavalyinak sincs eredménye 2018-ban egy felszálló Boeing 747-es okozott sérülést a 2-es futópálya felületén, de az üggyel kapcsolatban azóta sincsenek megállapítások.

Megölhette utasait a maláj gép kapitánya Öt éve nem tudjuk pontosan, mi is történt a maláj légitársaság pekingi járatával. Több jel is arra utal azonban, hogy a Boeing 777-es eltűnéséért a gép kapitánya lehet a felelős 238 ember haláláért.
Boeing: 44 ezer új repülőgépre lesz szükség 2038-ig Az új repülőgépek 44 százaléka a kiöregedő gépek cseréjét, a fennmaradó 56 százalék pedig az utasforgalom növekedésének kiszolgálását szolgálja.
A Boeing vezére elismerte, hogy hibáztak a 737 MAX gépeikkel A Boeing amerikai repülőgépgyártó óriásvállalat vezetője vasárnap elismerte, hogy cége hibát követett el a 737 MAX típusú gépekkel kapcsolatban, és időbe telik a bizalom visszaszerzése két...
A Boeing vezetője elismerte, hogy hibát követtek el Időbe telik majd a bizalom visszaszerzése a két 737 MAX gépük lezuhanása után.
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók A Global Business Travel Association felmérése szerint az üzleti útra repülő menedzserek több mint 80%-a aggódik, ha arról van szó, hogy a többször is baleset szenvedő Boeing 737 Max típusú repülővel....

Szándékosan elsüllyesztenek egy Boeing 747-est, víz alatti látványosság lesz belőle Különleges kalandparkot létesítenek Bahreinben, amelynek fő attrakciója egy elsüllyesztett Boeing 747-es lesz. A repülőt már a helyére úsztatták.
Nem tud szabadulni a Boeing az etióp légikatasztrófától Nagyot estek az elmúlt hónapokban a Boeing eladásai, mivel az egyik legfontosabb modelljét nem szállíthatja ki a megrendelőkhöz. Továbbra sem értékesíti a Boeing a 737 Max géptípust, azt,...
Év vége felé ismét repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok Leghamarabb csak 2019 végén kaphat ismét zöld utat a hatóságoktól a 737 MAX, hogy repüljön erről maga a Boeing vezérigazgatója beszélt.
Gyorsan elfelejtik az emberek a Boeing halálos baleseteit A UBS elemzése szerint a Boeing 737 Max gépek két halálos balesete miatt kialakult stigma hamarosan el fog tűnni, alig lesz hatása a repülőgéppel utazók repülési szokásaira. A Boeing 737 Max...
Egymilliárd dolláros szerződéstől esik el a Boeing Azerbajdzsánban Nem bízik a katasztrófákat okozó 737 MAX-ban az AZAL légitársaság.
Egy hónap múlva repülhet a Boeing botrányos gépe Június végére megkaphatja az amerikai hatóságok engedélyét a Boeing 737 Max típusú gépe, melyet több végzetes baleset után vontak ki a forgalomból - értesült a Reuters. Ezzel akár már a nyári...