Belefúrt a Mars agyagos rétegeibe a Curiosity

Izgalommal várják a kutatók a minták elemzését.

2019. április 12. 10:40

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Nedves területeket találtak a Mars egyes vidékein Ahol víz volt, ott élet is lehetett.

Nincs metán a Mars légkörében, és ez elég fura Az Európai Űrügynökség ExoMars szondája vizet talált a sarkokon és egyenlítőn is, de a korábbi feltételezésekkel szemben nem bukkant metánra.
Két marsi napfogyatkozást is látott a Curiosity A marsjáró a bolygó mindkét holdjáról felvételeket készített, miközben átvonultak a Nap előtt.
Metánszivárgást észleltek a Marson A jelenséget először a NASA Curiosity marsjárója észlelte, majd ezt a vörös bolygó körül keringő európai űrszonda, a Mars Express is megerősítette.
Ritka marsi jelenségről közölt képeket a NASA Szerencsés volt a Curiosity, két napfogyatkozást is lencsevégre kapott.
Életre is utalhatnak azok a jelek, amiket a Curiosity észlelt a Marson A kutatók azt is megállapították, hogy a jelek pontosan honnan származhatnak.

Rengeteg víz lehet a Mars mélyén Szakértők egy csoportja választ találhatott arra, hogy mi alakítja ki a Mars felszínén időnként megjelenő sötét vonalakat.
Hamarosan indulhat a Marsra a NASA helikoptere Jól szerepelt a tesztrepüléseken a NASA Mars Helikoptere.
Tesztrepüléseket hajtottak végre a NASA Mars-helikoptereivel Az 1,8 kilogramm súlyú jármű a tervek szerint 2021-ben érkezik a vörös bolygóra.
Próbarepülések a NASA Mars-helikoptereivel Tesztrepüléseket hajtottak végre a 2020-ra tervezett Mars-utazás helikopterével az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakemberei a NASA pasadeniai bolygókutató intézetében (JPL)
Astroland Avagy Mars-szimuláció bárkinek – hárommillióért.
Parchetul militar a renunţat la urmărirea penală a jandarmilor care, fără motive, au aplicat amenzi în 2016 la Ziua Libertăţii Secuilor Cluj-Napoca/Târgu-Mureş, luni, 18 martie 2019 (MTI) - Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj a renunţat la urmărirea penală împotriva jandarmilor din Târgu Mureş care, după marşul din 2...