Érdekes dolgokat azonosítottak az agyban a ELTE matematikusai

Az agy gyakori részgráfjait azonosították az ELTE matematikus kutatói; a lista azért különösen fontos, mert a funkcionális agyi áramkörök összetevőinek felismerésével érthető csak meg pontosabban az agy működése.

2019. május 15. 17:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Egyedül a Fradi élte túl a vízilabda BL csoportkörét A továbbjutás már biztos volt, de a Fradi megmutatta, nem véletlenül jut tovább a legjobb nyolc közé.

Egy hétig élt szerelme megégett holttestével Hét napon át élettelenül feküdhetett otthonában a salgótarjáni O. Lajos, akinek a háza még április 30-án égett ki. Az épületben vele lévő barátnője nem csak végignézte párja haláltusáját, de senkinek ...
A kutyák közötti dominanciaviszonyt vizsgálták az ELTE etológusai Több mint hétszáz kutyapár gazdájának véleményét összegezték.
A legnagyobb magyar online szexkutatás újra a 444-en Emlékszel, hány szexuális partnered volt már az életben? Az ELTE szexkutatóinak most elmondhatod.
Megoldottuk a középszintű matekérettségit Élőben jelentkeztünk az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumból, ahol Gerőcs László vezető tanár és Csapodi Csaba, az ELTE oktatója ismertette a feladatok megoldását. A hivatalos megoldókulcs szerd...
13 emberrel a fedélzetén lezuhant egy kisrepülő Mexikóban A gép 10 utassal és 3 fős személyzettel Las Vegasban szállt fel vasárnap délután, és a mexikói Monterreybe tartott, de nem érkezett meg időben, ezért keresni kezdték. Úgy tűnik, a balesetet senki sem ...

A 78 utasból csak 37 élte túl a kigyulladt gép kényszerleszállását A lángok közül mentették az utasokat a moszkvai reptéren.
Diane Keaton: Woody Allen örülhet, hogy nem vett feleségül Boldog szingliként Diane Keaton. Az Annie Hall és Elvált nők klubja című filmek 73 éves színésznője visszatekintve az életén semmit sem bánt meg. Bár barátai folyton nyaggatták, miért nem házasodott s...
Két éve búcsúzott a komédia királynője - Lorán Lenke így élte végnapjait Ma töltené 92. születésnapját a legendás színésznő.
Piti rablás miatt bukott le a porschés gyilkos Lehet, hogy hosszú büntetése után teherként élte meg a szabadságot? A Kékfény riportja.
Minden percben hiányoznak - vallotta könnyek közt a négy gyermekét kivégző anya Országa - ha nem a világ - egyik legkegyetlenebb anyjaként tartják számon azt az asszonyt, aki tíz év leforgása alatt négy gyermekével is végzett. Egyikőjük sem élte meg a kétéves kort...
Nagyot égett a Renault Bakuban A francia gyári istálló kifejezetten gyenge teljesítménnyel rukkolt elő az azerbajdzsáni időmérőn. Nico Hülkenberg még a Q1-et sem élte túl, miközben a McLaren ugyanilyen motorral sokkal jobb volt.