Mégsem élvez majd diplomáciai mentességet a Nemzetközi Beruházási Bank?

Noha erre az Országgyűlés március elején már áldását adta. Most azonban David B. Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete azt közölte az ATV-vel, megállapodott az Orbán-kormánnyal, az egyesek által az orosz hírszerzés fedőszervének tartott bank nem él e lehetőséggel.

2019. május 16. 9:47

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Megkezdte a munkát az IIB Megtartotta első budapesti bizottsági ülését az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB), amely Budapestre helyezte át a székhelyét. (Belföld)

Erős kémelhárításról számolt be a kémkedéssel gyanúsított moszkvai bank vezetője Minden leendő munkavállalóját több szintű háttérellenőrzésnek veti alá a Moszkvából Budapestre költöző Nemzetközi Beruházási Bank, elnökhelyettese szerint nem szivároghatnak be titkosszolgálati ember...
A következő időszak terveit ismerteti Orbán Viktor Magyarország támogatná egy egész Európai Unióra vonatkozó jogállamisági mechanizmus kidolgozását, ám az ellenőrzéseknek mindenkire egységesen ki kell terjednie mondta az Országgyűlés külügyi bizottsá...
Nem tudjuk, hogy Trump most mit gondol a klímaváltozásról, de pokoli forróság van a keleti parton Hőhullámtól szenved az Egyesült Államok keleti partvidéke, több helyen a 40-43 Celsius fokot is meghaladja a hőmérséklet. (Külföld)
Ujhelyi megfenyegette Ursula von der Leyent Az MSZP bukott kampányfőnöke és egyetlen EP-képviselője Facebook bejegyzésében beleszállt Ursula von der Leyenbe, aki szerinte narancsszemüveget hord és nyilván Orbán zsebében van.
Kásler: 592 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat az Emmi - a nap hírei Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó területek mindegyikére több forrás jut jövőre - közölte a tárca vezetője. Érdemi párbeszédet javasol Kijev és Budapest között a vasárnapi ukrajnai válasz...

Gombaszög - Családbarát fordulatot szeretnénk végrehajtani a Kárpát-medencében A magyar kormány családbarát fordulatot szeretne végrehajtani Magyarországon és a Kárpát-medence magyarságával kapcsolatban, s ebben a civil szervezeteknek szerepe is jelentős – jelentette k...
A Pentagon jóváhagyta, hogy újabb 2100 katonát vezényeljenek az amerikai-mexikói határra A katonák logisztikai támogatást nyújtanak, és megfigyelési feladatokat fognak ellátni az Egyesült Államok déli határán.
21 képviselő egyszer sem szólalt fel a parlamentben Van, aki azt mondja, hogy értelmetlennek tartja a parlamenti vitát. Orbán Viktor 27 alkalommal kért szót.
A Barry hurrikán trópusi viharrá enyhült A Barry hurrikán ugyan trópusi viharrá enyhült, de egyre nagyobb károkat okoz az Egyesült Államok déli tagállamaiban.
Ezek a változások lépnek életbe az oktatási rendszerben Az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érinti a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosítása, am...
Elfogadta a jövő évi költségvetést és az adóváltozásokat az országgyűlés - A nap hírei Aláírta az akadémiai kutatóhálózat átalakítását kimondó törvényt a köztársasági elnök. Stabil az állapota a horvátországi autópálya-kapunál történt baleset három áldozatának.