The bridge of the Hableány is above the surface - Rescuers are lifting the Hableány from the Danube

Almost two weeks after the tragic accident, rescuers are set on lifting the Hableány from the Danube as conditions finally seem to make that possible.

2019. június 11. 6:34

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A nap legfontosabb hírei – 2019.06.24. Megvan az első sorsdöntő devizahiteles ítélet, kikötött Budapesten a Viking, ennyivel ment a Hableány közvetlenül a hajóbaleset előtt.

Miről maradtam le, amíg a strandon áztam? Iráni helyzet, török választás, Hableány, Liget-projekt, babahitel, szívágyas szoba: összefoglaltuk a fontosabb híreket.
Továbbra is keresik a Hableány áldozatait a Dunán Kétszáztizenöt kilométeres szakaszon folytatják a keresést.
Elismeréseket adott át a belügyminiszter a Hableány mentésében résztvevőknek Pintér Sándor a Bártorságért érdemrenddel tüntetett ki hat civil búvárt és négy hatósági személyt.
Újraindulnak a BKK hajójáratai, átvizsgálták őket A Hableány elsüllyedése után álltak le.
Részleteket árult el a rendőrség a Hableány-nyomozásról 60 fős csapat dolgozik, 300 embert hallgattak meg, közel 5000 oldalnyi nyomozati anyag készült. Azt is tudják már, ivott-e a kapitány.

Orbán szerint ízléstelen” a kormány felelősségét keresni a Hableány-tragédiában A miniszterelnököt a parlamentben kérdezték a Viking hajózási cég és a kormány kapcsolatáról, illetve a Hableány-nyomozás részleteiről. Nem válaszolt a kérdésekre.
Koreai segítséggel folytatják a keresést a Hableány áldozatai után A Duna teljes déli szakaszán folyamatos a kutatás.
Százmillió forintos kártérítési perek jöhetnek a Hableány-katasztrófa miatt A mentésben résztvevők kitüntetést kapnak, az áldozatok hozzátartozói és a dél-koreai utazási iroda kártérítési pert indítana.
A Hableány nem száll többet vízre Egyrészt a rossz állapota miatt, másrészt kegyeleti okokból.
A BRFK két napon át huszonhat órában végezte a Hableány szemléjét.
Több BKV-hajónál is problémákat talált egy új vizsgálat A biztonságtechnikai felülvizsgálatot a Hableány-baleset miatt tartották.