MTA: Ismét figyelmezteti a magyar kormányt az Európai Bizottság

Megint felszólította a kormányt Brüsszel, hogy tartózkodjon a kutatási szabadság szűkítéséről. Az MTA nemsokára sajtótájékoztatót tart.

2019. június 12. 12:42

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Tart az egyeztetés az Európai Bizottság elnökének személyéről A csúcsjelölti rendszert az uniós kormány- és államfők elutasítják.

Hír: Trócsányi László nem lesz az Európai Bizottság tagja! Hiába a magabiztos nyilatkozatok, hiába a gőgös ünneplés és az udvari elemzőnyaloncok kábult nyelvcsapkodásai: Orbán Viktor bizony elszámolta magát.
Ki kerülhet az Európai Bizottság élére? A csúcsjelölti rendszert az uniós kormány- és államfők elutasítják.
Hat kormányfő egyeztet péntek este az Európai Bizottság elnökéről A néppárti (EPP), a szociáldemokrata (S&D), illetve a liberális (ALDE) pártcsalád koordinátorai egyeztetnek Brüsszelben.
Döntött Brüsszel: drágulhat a cigaretta Magyarországon Három kötelezettségszegési eljárásban is döntés született, melyek érintik Magyarországot - olvasható az Európai Bizottság közleményében. A különböző ágazatokat és szakpolitikai területeket érintő...
Ez lehet az EU jövő évi költségvetése Az Európai Bizottság megtette javaslatát, 2020-ban 168 milliárd euróból működtetnék az államszövetséget.

Babis újra visszautasította az Európai Bizottság jelentését Csehország és a cseh érdekek elleni támadásnak, az állam destabilizációjára irányuló kísérletnek minősítette Andrej Babis cseh kormányfő kedden az Európai Bizottság könyvvizsgálói jelentését, amel...
Csehországnak 400-500 millió koronát kellene visszafizetnie az EU-nak Az Európai Bizottság megállapítása szerint azonban Babis politikai és vállalkozói tevékenysége összeférhetetlen.
Súlyos vád: hatalmas EU-pénzt kell visszafizetnie a cseh kormányfő cégének Összeférhetetlenséget állapított meg Andrej Babis cseh kormányfő politikai és gazdasági tevékenysége között az Európai Bizottság, amely az ügyben elvégzett ellenőrzésének eredményeiről készített...
Az új Bizottság elnökének személye Merkelék önkénye az elsődleges EU-jog felett? Ahogyan az a Századvég tegnapi konferenciáján is felvetődött, az Európai Bizottság elnöki posztjára, vagyis Európai Unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének vezetőjévé történő megválasztás ...
Törökország szerint elfogadhatatlan az Európai Bizottság éves értékelése Amellett, hogy az Európai Unió elismeri a Törökországra irányuló fenyegetéseket, úgy látszik, azok nagyságrendjét nem érti.
Két nőt szeretnének a négy EU-s vezető posztra A nemek közötti egyenlőségre törekednek az Európai Bizottság, az Európai Tanács, a Központi Bank és a Külügyi Szolgálat vezetőinek kinevezésénél.