Párt-Állam-Párt kik voltak szocialista rendszer megyei pártfunkcionáriusai?

Adatbázisban mutatja be a kommunista állampárt megyei funkcionáriusait a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) közös projektjében - közölte a NEB csütörtökön.

2018. február 23. 9:37

A cikk folytatása...Friss hírek
Broadway-musical készül Michael Jackson életéről A pop királyának hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.
A látványosabb, hosszan tartó csatákért növesztettek hájréteget az ókori gladiátorok Akár az antik mozaikokon szereplő ábrázolásokra tekintünk, akár egy hollywoodi filmet nézünk, a gladiátorok jellemzően duzzadó izmaikkal és tökéletes, szálkás megjelenésükkel tűnnek fel. A valóságban azonban mindez korántsem volt így a legújabb kutatási eredmények alapján.
Boldog születésnapot, Garfield! Hiába gyűlöli a születésnapokat, őt is utoléri a kor: 40 éves a kedvenc kövér macskánk.
Több mint 7500 olajhordó lebeg a londoni Hyde Park Serpentine taván Az installáció Christo, a csomagolóművész első köztéri alkotása.
Cirkuszi show közben szabadult el egy medve, majdnem széttépte a gondozóját - 18+ A 11 éves Masha nem volt olyan barátságos, mint a Magyarországot bejáró Robi.
El Doradót keresték, rejtélyesen módon tűntek el 1925-ben El Dorado legendája évszázadok óta tartja bűvöletében a kalandorokat. Úgy tartják, a város színaranyól épült. Mint a legtöbb rejtély, a mitikus aranyváros keresése is számos áldozatot követelt. Perry Fawcett és két társa úgy tűnt el 1925-ben, hogy semmilyen nyom nem maradt utánuk.

Top hírek:
Még ott is foci sarjad, ahol ember nem várná fotógaléria Foci a felhőkarcoló tetején és az ezeréves romok tövében összegyűjtöttünk pár példát a legelképesztőbb focipálya-helyszínekre. Nagyítás fotógaléria.
Mit művelnek az oroszok a pelmenyivel? Trump-szlogenes pelmenyi-megmentő hadműveletbe futottunk bele az orosz futball-vb-n.
Ascher Tamás és Szikszai Rémusz is rendezni fog a Budapest Bábszínházban Sikeres évadot zárt a bábszínház. A következőt pedig a hagyományőrzés és a kísérletezés jegyében hirdették meg. Emellett társulati díjakat is osztottak. [...] Bővebben!
Broadway-musical készül Michael Jackson életéről A pop királyának hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.
Így ért véget a szovjet csapatok ideiglenes magyarországi állomásozása 27 éve, 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét az utolsó szovjet katona Viktor Silov altábornagy, a Déli Hadseregcsoport parancsnoka személyében, ezzel 1944 óta először nem állomásozott az ország területén idegen haderő.
Penészrágta viaszhengerekből kelthetik életre a rég kihalt indián nyelveket A mai Kalifornia állam területe egykor legalább 78 különálló nyelvet beszélő indián közösség otthona volt. Az elmúlt száz évben azonban eme nyelvek jelentős hányada már teljesen kihalt. A 20. század fordulóján azonban Edison híres találmányának hála több ezer felvétel készült, a mára már kihalt nyelvek utolsó beszélőiről.