Itt a magyar nemzetőr

Magyar nemzetőrről készült dagerrotípiát állít ki a Nemzeti Múzeum.

2018. március 13. 16:30

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Értékes gyűjteménnyel gazdagodott a Báthori István Múzeum Garancsi Ottó Árpád felajánlásának köszönhetően 60 darabból álló értékes modern magyar festménygyűjteménnyel - köztük egy 20 képből álló Kondor Béla-anyaggal - gazdagodott a Magyar Nemzeti Múzeum tagi...
Így nézett ki egy 1848-49-es magyar nemzetőr Egy magyar nemzetőrről készült korabeli dagerrotípiát állít ki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából március 13. és 25 között a Magyar Nemzeti Múzeum. A restaurálás sor...
Rendőrsorfal áll a Nemzeti Múzeum előtt

48-as honvéd dagerrotípiája a Nemzetiben Egy igen ritka, magyar nemzetőrről készült korabeli dagerrotípiát állít ki az 184849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum.
Korabeli dagerrotípiát állít ki a Magyar Nemzeti Múzeum Ritkaságnak számít, ha egy eddig nem látott korabeli dagerrotípia kerül elő. A Magyar Nemezeti Múzeum most egy ilyen fotográfiát mutat be.
Olcsó másolatokat is találtak a prágai Nemzeti Múzeum drágakőgyűjteményében A nyilvántartásban vezetett milliós értékű drágakövek helyett értéktelen másolatok is találhatóak a prágai cseh Nemzeti Múzeum mintegy ötezer darabból álló gyűjteményében mutatott rá a cseh sajtó.
Nem a Nemzeti Múzeum előtt, a Kossuth téren lesz idén a március 15-ei állami ünnepség Orbán Viktor beszéde alatt a háttérben tehát nem a Múzeumkertben, hanem a Parlamentben gyönyörködhetünk majd.