Talán, mert túl cigányosak a dalok

Húsz éve jelent meg a Fekete Vonat első albuma, és meghozta a popzenei áttörést a romáknak. Kétrészes sorozatban térképezzük fel, hogy mi a helyzet ma, két évtizeddel később. Második cikkünkben arra kerestük a választ, hogy miért nem halljuk a rádiókban az olyan roma előadők dalait, mint Rostás Dorina, akinek Buli Buli című száma többmilliós letöltést ért el a YouTube-on.

2018. március 13. 20:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Netanjahu izraeli vízgazdálkodási technológiát ajánlott az iráni lakosságnak A Youtube videómegosztó portálra feltöltött angol nyelvű üzenetben az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretné neki.

Majka is imádja Buli Dorina slágerét? A műsorvezető nemcsak azt tudta, hogy melyik tantárgyból kapott kettest Dorina, de azt is megmutatta, milyen amikor "buli, buli, buli" van. 
Rita Ora új klipje megint alaposan kiakasztott mindenkit - videó Rita Ora megint azt az ukászt adhatta ki a mögötte dolgozó csapatnak, hogy csináljanak valami olyasmit, ami miatt rögtön mindenki az új daláról fog beszélni. Jelentjük: sikerült is, ugyanis a Girls cí...
Hát ezért lett akkora sláger tavaly a Despacito - videó Brutális, 5,2 milliárdos megtekintésnél jár már a tavalyi nyár gigaslágere, Luis Fonsi Despacitója, ami pár hónap alatt a YouTube legnézettebb videójává tornázta fel magát. De vajon mi lehet a népszer...
Videó: közvetlenül a WWDC előtt osztott meg a világgal egy bájos animoji karaokét az Apple Az Apple fő YouTube-csatornáján osztott meg egy rövid animojis videót. Az időzítés nem véletlen.
Véget ér a Burzum Varg Vikernes YouTube-videóban jelentette be zenei projektjének a végét.

Látványos dolgokat keresnek a tinik, nem a nagyit a Facebookon Snapchat, Instagram és Youtube, ezek a fiatalok kedvencei.
Egy Google-bővítménnyel megfigyel minket a kamera, ha gép elé ülünk Bárki telepítheti: rémisztgetésnek nem utolsó, Youtube-szolgáltatásként igénybe venni viszont maga a fejlesztő sem ajánlja.
Érkezik a 21. baba is a britek legnagyobb családjához A 43 éves Sue és férje Noel Radford korábban azt mondta, nem szeretnének több gyermeket, így is már 20 porontyról kell gondoskodniuk, de most mégis úgy néz ki, összejött a huszonegyedik baba is. ...
Elmérgesedő bandaháborúk miatt kezdett el rapvideókat törölni a Youtube A londoni rendőrség kérte meg a Google-t, hogy az egyre erősödő erőszak miatt távolítsanak el több tucat videoklipet.
Konkurenciát állíthat a Spotify-nak a YouTube Music? Sikerült kidomborítani a Google-nek az új YouTube Music szolgáltatásban a legjobb ötleteit - foglalhatjuk össze az első tapasztalatok alapján. A rendszer kiemelkedően jó keresővel és AI-támogatású ajá...
Egyiptomban lelőhetik a Youtube-ot egy teljes hónapra