Bertold Brecht: A gömbfejűek és a csúcsfejűek

A Nemzeti Színház évadának utolsó bemutatója Zsótér Sándor rendezésében. Egy Rémmese.

2018. május 30. 21:27

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Dalcsokor néha egy üveg borért cserébe Bubik István, aki a Nemzeti Színház eszméjéhez élete végéig hű maradt, hatvanéves lenne, és már tizennégy éve nincs közöttünk.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Nemzeti Színház Megtartotta évadzáró társulati ülését a Nemzeti Színház pénteken; az eseményen Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója értékelte a 2017/18-as évadot, továbbá átadta a Farkas-Ratkó-vándorgyűrűt és a s...
Évadzárót tartott és díjakat adott át a Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila a társulati ülésen kiemelte: az idei évadban 146 produkciót, összesen 429 előadást láthatott a közönség.
Tizennégy premier a debreceni Csokonai Nemzeti Színház következő évadában Tizennégy premierrel készül a 2018-2019-es évadra a debreceni Csokonai Színház - jelentette be a teátrum leköszönő igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.
A szegedi színházi élet legjobbjait díjazták Huszadik alkalommal adták át a Dömötör-díjakat. Az idei életműdíjas Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi direktora lett. [...] Bővebben!

Udvaros Dorottya: Az igazán jó verseket nehezen tudom sírás nélkül elmondani A színésznő a Zsótér Sándor által rendezett A gömbfejűek és a csúcsfejűek egyik főszerepét játssza. A Nemzeti Színház Magazinja kérdezte. [...] Bővebben!
Átadták a Dömötör-díjakat Huszadik alkalommal adták át a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat szombaton este, az idei életműdíjas Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi direktora lett.
Négy saját bemutatóval és vendégjátékokkal készül a Zenthe Ferenc Színház az új évadra Négy saját bemutatóval és számos vendégjátékkal, köztük a Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház és a Veszprémi Petőfi Színház produkcióival várja a közönséget a következő évadban a salgótarjáni ...
A gömbfejűek és a csúcsfejűek - aktuálpolitika a Nemzetiben Bertolt Brecht ritkán játszott darabját, A gömbfejűek és a csúcsfejűeket mutatja be csütörtök este a Nemzeti Színház. Zsótér Sándor nem először rendezi a faji alapon egymás ellen uszító, a kisember ki...
Kulturális központot neveznek el Németh Antal színházigazgatóról Kaposváron Németh Antalról (1903-1968), a Nemzeti Színház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról, színháztörténeti íróról nevezi el kulturális központját a Kaposvári Egyetem (KE), a névadó ünnepséget ma tartjá...