Pofonegyszerű módszerrel segítené a hazai méztermelőket az agrárminiszter

Belföldön kell palackozni a kivitelre szánt magyar mézet, mert csomagolás nélkül a gyenge minőségű távol-keleti mézek javítására használják föl a külföldi üzemek mondta Nagy István agrárminiszter a közrádiónak.

2018. július 11. 16:51

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Nagy István: a víz a gazdaság hajtóereje A szarvasi kutatóintézet eredményeivel hozzájárul egy vízbiztos világ kialakításához, melynek szerves része a környezettudatos, víztakarékos termeléstechnológiák alkalmazása.

Nagy István: a magyarországi erdők felbecsülhetetlen értékekkel rendelkeznek A magyar erdők világát, értékeit és az erdészek természetmegőrző munkáját mutatják be az állami erdőgazdaságok az Erdővarázs Családi Napon a Szabadság téren péntektől vasárnapig.
Több alma termett, de sok az ipari minőségű A tízéves átlagnál mintegy 25 százalékkal magasabb, 730 ezer tonna almatermés várható az idén hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter.
Korszerű iskolai tankertet adott át Nagy István agrárminiszter Budapesten A diákok mezőgazdasági és kertészeti ismereteinek bővítését, a biológiai sokszínűség megfigyelését lehetővé tevő modern tankertet adott át ma az agrárminiszter és a projektet támogató Syngenta Magyaro...
Nagy István: a termelők együttműködésére van szükség a mezőgazdaságban Az agrárminiszter a jövő nagy kihívásának, egyben nagy lehetőségének nevezte, hogy a termelők a feldolgozásból származó haszonból is részesüljenek. 
Nagy István: technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség Hangsúlyozta, hogy az előttünk álló feladatok megoldása csupán az agrárium területéről származó ismeretekkel nem lehetséges.

Növelnék a GMO-mentes szója termesztését Magyarországon 60-70 ezer hektáron 120-130 ezer tonna GMO-mentes (genetikailag módosított szervezetektől mentes) szója termesztése folyik, amit a szójaimport kiváltása érdekében növelni kell - mondta ...
Nagy István: ösztönözni kell a GMO-mentes szója termesztését A miniszter hozzátette, a célkitűzések között szerepel, hogy legalább 300 ezer tonna szóját állítson elő az ország, amivel a szójaimport mintegy fele kiváltható lenne.
Fájdalom: Nagy István agrárminiszter nem tudja pótolni a Fazekas Sándor után maradt, tátongó űrt Igyekszik pedig, de nem örökölte elődje megtekintési képességeit.
Nagy István: együtt kell küzdeni a gazdákkal minden eurócentért Az agrárminiszter elmondta, a folyamatos összefogás azért is szükséges, hogy a magyar földet a jövő magyar gazdáinak meg lehessen őrizni.
Nagy István: korszakváltás előtt áll a magyar mezőgazdaság A jövő mezőgazdaságát a klímaválság, az élelmiszerek iránti egyre növekvő kereslet, a digitalizáció, a precíziós gazdálkodás, a robotok elterjedése jellemzi majd.
Nagy István: tudásalapú megoldásokra van szüksége a mezőgazdaságnak Az agrárminiszter jelentős eredménynek nevezte, hogy az agrárképzésben tanulók száma nem csökken, de hozzátette, hogy hosszabb távon 20-30 százalékkal bővíteni kell az utánpótlást.