Hatalmas falat talált a NASA műholdja a Naprendszer peremén

Hidrogénből és más csillagközi anyagból áll össze.

2018. augusztus 10. 15:27

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Rocket Lab és NASA A magáncég Electron rakétájával az amerikai űrhivatal által támogatott kis CubeSatok álltak pályára Új-Zélandról.

Lélegzetelállító videót tett közzé a NASA tudósa Így mozognak a Jupiter holdjai.
Soha ilyen közel nem repült még szonda a Naphoz, és most még fotót is csinált róla A NASA tette közzé azt a fantasztikus felvételt, amit a Parker napszonda készített még november elején a csillagunkról.
Elkészítette első szelfijét az InSight űrszonda a Marson Elkészítette első szelfijét az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) InSight robotgeológus űrszondája a Marson.
Már a stabilnak vélt gleccserek is olvadnak Először észlelték jelentős mértékű olvadás jeleit az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek egy részénél - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
Átlépett a csillagközi térbe a Voyager 2 űrszonda Átlépett a csillagközi térbe az 1977-ben útnak indított Voyager 2 űrszonda, amely ikertestvére, a Voyager 1 után a második olyan, ember alkotta űreszköz, amely elhagyta Naprendszerünket jelentette be...

Először sikerült észlelni a szél hangját a Marson Nem várt örömben volt részük az amerikai űrkutatóknak, mivel az Insight űrszondának, amely november 26-án landolt a Marson, először sikerült észlelnie a vörös bolygó felszínén fújó szelek hangját jel...
Helló, földlakók, itt vannak az első hangok a Marsról! A NASA űrszondája felvette, ahogy fúj a szél.
Gyorsabban nő télen az északi-sarkvidéki jég A téli időszakban gyorsabban vastagszik az északi-sarkvidéki jég, aminek hatására részben csökken a tengeri jégtakaró zsugorodásának mértéke. A NASA tanulmánya szerint azonban még így is nagyobb mérté...
Homokot porszívózna az amerikai űrszonda Az utóbbi két hétfő meglehetősen mozgalmas volt a NASA számára. Múlt hétfőn az InSight szonda szállt le a Marsra, most az OSIRIS-REx nevű eszköz közelített meg egy kisbolygót.
NASA-tudós: A földönkívüliek már jártak itt Újra kell gondolni a földönkívüliekkel kapcsolatos elképzeléseinket.
Már meglátogathatták a Földet az idegenek A NASA egyik kutatója úgy gondolja, hogy járhattak már a Földön intelligens létformák, csak mi nem vettük észre őket.