A kutyám nélkül sehova: komédia a kettészakított szigetről

Óriási tett ciprusi alkotók részéről, ahogy viccelni tudnak a történelmi traumájukkal.

2018. augusztus 10. 15:45

A cikk folytatása...Friss hírek
Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai KOGART kiállítás a Várkert Bazár Testőrpalotájában.
Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót Lehet-e kis igazságosságra törekedni a nagy igazságtalanság közepette? E mindig időszerű kérdéshez szolgál adalékokkal Konrad Morgen SS-bíró példája.
Wellhello: Megvannak az új tagok, megy tovább a zenekar A bennmaradó tagok és a stáb közleményben álltak ki Fluor Tomi és Diaz mellett.
Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat Szász Attila alkotása a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel.
Viggo Mortensen: a színész, aki verset ír, fest és zenét szerez Hatvan éves lett a Gyűrűk Ura, Az út, Eastern Promises Gyilkos ígéretek sztárja.
Budapesten lép fel Neneh Cherry A Manchild és a 7 Seconds előadója most először koncertezik Magyarországon.

Top hírek:
Amikor a margarin még bálnából készült Európa utcáit és otthonait esténként egykoron még bálnaolajjal táplált lámpások segítségével világították ki, amely azonban szörnyű halszagot árasztott. A 19. században a bálnavadászat számított a világ energiapiaca hajtóerejének, egészen addig, amíg Pennsylvania államban kutat nem fúrtak egy olajmező felett.
A 4-6-os semmi Kosztolányi idejéhez képest ilyenek voltak a villamosok a világháború előtt Vajon a villamosban ki érhet el többet egy kényelmes ablakülésnél? Tűnődve, szinte elégedetten gondoltam vissza borzasztó tusám egyes mozzanataira, az első rohamra, mellyel birtokba vettem a villamost, a fölhágó szenvedésére, a tornác ökölharcára, a kocsi belsejében levő tűrhetetlen légkörre és szellemre.
Debreczeny Csaba: Eddig a tenyerén hordott a pálya Debreczeny Csaba 2016 óta szabadúszó színész. Komikus és drámai szerepeket egyaránt alakít. Szerepeiről, színházról és a színészi munkáról is beszélgettünk. [...] Bővebben!
Dobó Kata és Egri Kati a Hatszín Teátrum új bemutatójában Az 1970-es években Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével készült Egy különleges nap című film színpadi változatában állnak színpadra. [...] Bővebben!
Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót Lehet-e kis igazságosságra törekedni a nagy igazságtalanság közepette? E mindig időszerű kérdéshez szolgál adalékokkal Konrad Morgen SS-bíró példája.
Történelmi filmes siker: először nyert magyar alkotás a rangos fesztiválon Első magyar filmként a Cannes-ban is díjazott Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját.