A kutyám nélkül sehova: komédia a kettészakított szigetről

Óriási tett ciprusi alkotók részéről, ahogy viccelni tudnak a történelmi traumájukkal.

2018. augusztus 10. 15:45

A cikk folytatása...Friss hírek
Itt van végre a Ruben Brandt izgalmas, magyar nyelvű trélere Közel három éven át készült Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas animációs akció-thrillere.
Hedonista kalandból félelmetes embervadászat Óriási nemzetközi siker Mackenzi Lee romantikus, történelmi kalandregénye.
Egy kamionon lesz látható az Operaház legújabb utazó produkciója Donizetti Szerelmi bájital című vígoperájának premierjével folytatódik a Gördülő Opera-sorozat, Székelyföldön.  [...] Bővebben!
A felszarvazástól való félelem is szerepet játszhat abban, miért a férfiak háborúznak Új tényezőkre derült fény egy skót egyetem kutatásában, amely azt vizsgálta, miért ennyire kizárólagos fajunk történelme során a háborúkban a férfiak részvétele.
A középkorban azt hitték, hogy a bárányok akár fán is nőhetnek A középkori Európa nem volt híján a különös hiedelmeknek. Jó példa erre a zöldségbárány legendája, amely szerint Ázsiában él egy növény, amely finom húsú, értékes gyapjút növesztő bárányokat hajt magából.
Mégis leforgatják Sam Peckinpah utolsó forgatókönyvét A legendás rendező meghalt, mielőtt elkészíthette volna a filmet.

Top hírek:
Krzysztof Zanussi lesz a miskolci Jameson fesztivál zsűrijének elnöke Az új magyar filmet forgató Kerekes Vica is szerepel a zsűriben.
Elindult a Filmalap történelmi filmes programja Szeptember 15-ig lehet jelentkezni.
Hollywoodi csetepaté: Marilyn Monroe és Sir Laurence Olivier legendás konfliktusa Habár a Los Angeles-i álomgyár fényei a világ minden tájára elérnek, kevesen tudják, mi folyik a stúdiókban. Marilyn Monroe és Sir Laurence Olivier, a kor ünnepelt sztárjai egy közös film forgatása során dolgoztak együtt. Viszont amit mi, nézők a vásznon álomnak látunk, azt a színfalak mögött az alkotók rémálomként élték meg.
Ott van végem, amikor valaki utcai cipőben és ruhában jön be próbálni Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház színművésze mesélt Fedák Sárihoz, a színházhoz és Istenhez fűződő viszonyáról is a Deszkavíziónak. [...] Bővebben!
Ezzel a harcművész színésszel játszatja el Tarantino Bruce Lee-t - videó Mike Moh lenyűgöző edzésvideóval tisztelgett példaképe előtt.
A CineFesten lesz a videotékás magyar dokumentumfilm ősbemutatója A Volt egyszer egy téka szeptemberben Miskolcon debütál. Levetítik a Shop-stopot is.