A tűzszünet ellenére ismét zavargások voltak a Gázai övezet határánál

Ezen a pénteken is kiújultak az előző éjszaka bejelentett tűzszünet ellenére a zavargások a Gázai övezet határánál, ahol a palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint izraeli tűzben életét vesztette két palesztin és közel kétszázötvenen megsebesültek - jelentette a helyi média pénteken.

2018. augusztus 10. 20:30

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Civil segélymunkásokként szivárogtak be az izraeli kommandósok a Gázai övezetbe Mozgássérült nő és kerekesszék is volt náluk. Izgalmas részletek a novemberi lebukásról, ami majdnem egy új háborúhoz vezetett.

Összecsapások voltak a Gázai övezet határánál Sokan megsérültek a palesztin tiltakozók és az izraeli katonák közötti összecsapásban
Netanjahu a gázai biztonsági helyzettel kapaszkodik a miniszterelnöki székbe Mostantól ezért ő irányítja a védelmi minisztériumot is.

Lemond az izraeli védelmi miniszter Avigdor Liberman egy nappal a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamásszal kedden megkötött tűzszünet után jelentette be távozását.
A francia elnök elítélte a Hamász Izrael elleni rakétatámadásait Emmanuel Macron francia államfő határozottan elítélte, hogy a Hamász számos rakétát lőtt ki a Gázai övezetből izraeli településekre és a feleket a feszültség növelésének és egy újabb gyilkos erőszakhu...
Közel száz rakétát lőttek ki hétfő délután Izraelre A Gázai övezetből érkező támadásra Izrael légicsapásokkal válaszolt.
Izraeli kommandósok támadtak a Gázai övezetben, majd a légierő bombázott Hat palesztin halt meg, köztük a Hamász két katonai parancsnoka