A Helsinki Bizottság szerint elbukott az illiberális demokrácia modellje az Európai Parlamentben

A 7. cikk szerinti eljárás megindítása egyértelművé tette, hogy az illiberális demokrácia ellentétes az uniós alapértékekkel, ezt jelenti az Európai Parlament mai döntése. A Magyar Helsinki Bizottság üdvözli, hogy a magyar politikai rendszerrel kapcsolatban évek óta hangoztatott kritikákat visszaigazolta az Európai Parlament kétharmada.

2018. szeptember 12. 13:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Jelentős változások jönnek az ÁFA-rendszerben Alapvető változásokat fog hozni az Európai Unióban a vállalatok közötti, határokon átnyúló termékértékesítési ügyletek ÁFA kezelésében az Európai Parlament által elfogadott új szabályozás. Az átfogó r...

Helsinki Bizottság: A hajléktalanok bebörtönzése nem csak embertelen, drága is Az emberi jogvédő szervezet elmagyarázza: egy hajléktalan börtönbe küldése kétszer annyiba kerül, mint egy garzonlakás bérleti díja.
Nem a liberális, hanem a kereszténydemokrácia mellett áll ki az Európai Néppárt November 7-én Helsinkiben kezdődött el az Európai Néppárt (EPP) kétnapos csúcsértekezlete. A néppárti tanácskozáson több fontos dologról dönt az Európai Parlament (EP) legnagyobb frakciója, melynek a ...
Eldobható kultúra Az Európai Parlament nagy többséggel szavazta meg az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról szóló javaslatot. Egyre több ország tesz lépéseket a műanyagszemét ellen.
Pardavi Márta: Rettenetesen bosszant, hogy Orbán Viktor sarokba lavírozta az országot A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke nem gondolja, hogy csökkenne idehaza a civil társadalom fenyegetettsége, ha ők kevésbé vernék a tamtamot a jogállami zűrök miatt. HVG-Portré.
Verhofstadt: Az csak Orbán meséje, hogy az EU nem akarja megállítani a bevándorlást Az Európai Parlament liberális frakciójának, az ALDE-nak a vezetője szerint nem migrációs, hanem politikai válságban élünk.

Politikai foglyot díjaz az EP Oroszországnak üzent az Európai Parlament (EP) tegnap, amikor Oleh Szencov bebörtönzött ukrán filmrendezőnek ítélte oda a Szaharov-díjat.
Szili Katalin: a csillagok szerencsés együttállása van az EU-ban a kisebbségek ügyében Ezt a folyamatot erősíti azonban az a határozat, amelyet Csáky Pál felvidéki képviselő javaslatára fogadott el februárban az Európai Parlament az őshonos nemzeti kisebbségek védelméről.
Nemsokára jön az új világ? Gőzerővel megy neki az EU a műanyagnak Az Európai Parlament ma megszavazta azt a jogszabálytervezetet, amely véget vetne az egyszer használatos műanyagoknak, többek között a tányérok, evőeszközök vagy fülpiszkálók használatának. Itt még ni...
Támogatja az EP a csapvíz minőségének javítását célzó intézkedéseket Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el a csapvíz minőségének javítása és a műanyagszemét csökkentése érdekében közölte az uniós parlament sajtóirodája kedden.
Száznál is több hajléktalan kapott már figyelmeztetést A Helsinki Bizottság szerint a közterületekről valóban eltűntek a hajléktalanok, de köddé nem váltak, a szállókba pedig alig mennek be.
Verhofstadt 'beteges gyűlölködése' Fröcsögve támadja Magyarországot és hazudozik, vádaskodik az Európai Parlamentben is Guy Verhofstadt, az európai liberálisok vezetője. Erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt arra reagálva, ho...