Háttérkép: Hitler és Sztálin álmodni sem mert volna ilyen szuperstruktúráról

A média és a vélemény hatalma. Sem Adolf Hitlernek, sem pedig Joszif Visszarionovics Sztálinnak nem állt rendelkezésére olyan véleményformáló hatalom, olyan cenzúra és olyan, a narratívákat meghatározó rendszer, ami napjainkban Mark Zuckerberg rendelkezésére áll, aki valójában egy olyan figura, akit odatettek hangzott el a Háttérkép legutóbbi adásában.

2018. szeptember 14. 18:59

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Udvari bolondból lett élet-halál ura Nyikita Szergejevics Hruscsovot valójában senki nem vette komolyan, ennek köszönhette Sztálin alatt az életét, a diktátor halála után pedig teljhatalmát.

Újra előkerült idehaza a sztálinizmus ideológiai bunkósbotja Eredendően a világmegváltó forradalomról szólt a trockizmus, de miután névadóját Sztálin elüldözte, majd megölette, a fogalom a Szovjetunióban és szatellitállamaiban is a frakciózó és elhajló elvtárs...
Senki sem érezhette magát biztonságban Sztálin nagy tisztogatása idején Nyolcvankét éve, 1936. augusztus 24-én kezdődött meg a Szovjetunióban a sztálini tisztogatások nagy nyilvános pereinek sorozata. Az első eljárásban több magas rangú pártfunkcionáriust ítéltek halálra,...

A diktatúrák áldozataira emlékezünk Az emlékezés időpontja ahhoz kötődik, hogy hetvenkilenc évvel ezelőtt kötött szövetséget egymással Hitler és Sztálin Közép- és Kelet-Európa felosztására.
Háttérkép: a mai ember hamis szükségleteket elégít ki Az ECHO TV műsorának vendégei arra keresték a választ, hogyan jutottunk el a cserekényszertől a pénzig, Jézustól és a kufároktól a mai pénzemberekig?
Háttérkép: Erdogannal kívülről akartak elbánni Lassíthatja a török gazdaság növekedését a líra árfolyamának zuhanása, de nem valószínű, hogy összeomlana Ankara gazdasága hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában.
Windowsos számítógépe van? Dobja fel a Microsoft új háttérképeivel Új, ingyenes háttérkép-csomaggal bővítette a Microsoft a kínálatát, hogy ki-ki ízlésének megfelelően alakíthassa ki Windows 10-es munkaasztalát.