Háttérkép: Hitler és Sztálin álmodni sem mert volna ilyen szuperstruktúráról

A média és a vélemény hatalma. Sem Adolf Hitlernek, sem pedig Joszif Visszarionovics Sztálinnak nem állt rendelkezésére olyan véleményformáló hatalom, olyan cenzúra és olyan, a narratívákat meghatározó rendszer, ami napjainkban Mark Zuckerberg rendelkezésére áll, aki valójában egy olyan figura, akit odatettek hangzott el a Háttérkép legutóbbi adásában.

2018. szeptember 14. 18:59

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Antikommunista filmszerepéért Sztálin meg akarta öletni John Wayne-t 2001-ben jelent meg Michael Munn brit filmtörténész tollából a John Wayne: Az ember a mítosz mögött című könyv, amelyben a szerző azt a rendkívül figyelemreméltó állítást teszi, hogy Joszif Sztálin sz...

Amikor Lenin megjelent egy asszonynak és azt mondta: nem akar Sztálin mellett nyugodni Nem szóltak a fanfárok és diszsortűz sem dördült. A moszkvai Vörös tér sötét és kihalt volt, amikor több mint nyolc évvel halála után végre örök nyugalomra helyezték Sztálint.
Szersén Gyula a húgaira vigyázott, amikor jött érte a Warszawa Szersén Gyula a Corvin Gimnáziumba járt és 1956. október 23-án egy barátjával csatlakoztak az egyetemstákhoz, így esett, hogy ott voltak a Sztálin-szobor ledöntésénél.
Sztálin fia örömmel adta fel magát a náciknak Később egy fogolycserével szabadulhatott volna, de Sztálin inkább nem kért belőle.
Megfutamodott a kanadai-brit meghallgatás elől Mark Zuckerberg A Facebook vezérigazgatója úgy tűnik, nem akar válaszolni a techóriás adatkezelésével kapcsolatos kínos kérdésekre.
A Facebook semlegesítette Justin Bieber koleszterincsökkentő hatását Megszületett Justin Bieber és elkezdett csökkeni mindenki koleszterinszintje, de aztán jött Mark Zuckerberg a Facebookkal és mindent tökre tett. Igen, a számok ezt mutatják, de persze jobban tesszük,....

Sör, szex, kódolás - sztorik a Facebook korai éveiből Mark Zuckerberg ma már egy végletekig komoly gigavállalatot kormányoz, de a cég első néhány éve sokkal jobban hasonlított egy nagy, kolis marhulásra, mint bármi másra. És tulajdonképpen az is volt, cs...
Ennél nagyobb büntetést nem is kaphatott volna a Facebook 500 ezer fontot fizethet Mark Zuckerberg cége Nagy-Britanniában a Cambridge Analytica-botrány miatt. Ez a lehető legnagyobb bírság, amit kiszabhattak a vállalatra.
A Facebook egykori biztonsági főnöke szerint nagy bajban van Amerika, a hackerek pedig trükkösebbek, mint valaha A szeptemberi 11-i terrortámadások súlyosságához hasonlította Alex Stamos, a Facebook korábbi biztonsági főnöke a 2016-os amerikai elnökválasztáson történt orosz beavatkozást. Mark Zuckerberg egykori...
Cuki: kislánya azt hiszi, itt dolgozik Mark Zuckerberg Mark Zuckerberg nevét nem hinnénk, hogy bárkinek is be kell mutatni: az alapító/vezérigazgató neve teljesen egybeforrt a Facebookkal - és ezt természetesen a közösségi média-mogul kislánya is tudja. V...
Egészen aranyos választ adott Mark Zuckerberg lánya arra, hol is dolgozik az édesapja A hároméves Maxima Chan Zuckerberg biztos nem tölti egész napját a Facebook előtt, igazából azt sem tudhatja, mit jelent pontosan. A gyermeki észjárás mégsem hagyta megválaszolatlanul a kérdést.
Háttérkép: Anticiklikus politikával csökkenthető a válságok hatása A Háttérkép eheti adásában Bogár László és Boros Imre társaságában arra kereste a választ, hogy mik voltak a válság valódi okai, hogy szükségszerű volt-e, valamint, hogy elmúlt-e már a krízis.