Egyre több ország kritizálja az ENSZ migrációs paktumát

Egyre erősebb az ellenállás az ENSZ migrációs paktumával szemben, Ausztria és Lengyelország is fenntartásokkal kíván élni a csomag ellen - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

2018. október 11. 10:35

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

385 millió gyerek él szélsőségesen szegény körülmények között Az ENSZ szerint a politikusoknak ki kéne terjeszteni a szociális juttatások körét.

Restaurálják az ENSZ genfi székháza előtt álló éggömböt A restaurálás még idén elkezdődik.
Aggódik az EU az iráni rakétakísérletek miatt Az ország álláspontja szerint nem sértik az ENSZ biztonsági tanácsának határozatát.
Borzalmas jóslat: hatalmasat emelkedhet a tengerek szintje A korábban becsültnél nagyobb mértékben, akár 1,32 méterrel is emelkedhet a világtengerek szintje 2100-ig az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) új klímaváltozási jelentésének...
Nem felelősek a holland ENSZ-békefenntartók a srebrenicai mészárlásért A hágai legfelsőbb bíróság főügyésze szerint a korábbi ítéletet érvénytelenítenie kell.
Az ENSZ 34 munkatársa halt meg 2018-ban támadásokban Közülük 8 civil, 26 békefenntartó: 11 Maliban, 8 a Kongói Demokratikus Köztársaságban, 7 a Közép-afrikai Köztársaságban esett el  közölte Stéphane Dujarric, az ENSZ főtitkárának szóvivője. Az elmúlt 5...

Az indonéziai pápuák vezetőjének sikerült függetlenségi petíciót beadnia az ENSZ-hez Benny Wenda vanuatui tisztségviselők közé beszivárogva adta át a petíciót Michelle Bachelet-nek, az ENSZ emberi jogi főbiztosának Genfben.
António Guterres ENSZ-főtitkár kapja idén a Károly-díjat A kitüntetést május 30-án adják át ünnepélyes keretek között.
Megkezdte vizsgálatát a Hasogdzsi-ügyben az ENSZ jelentéstevője Agnes Callamard a gyilkosság helyszínét is felkeresné.
Az ENSZ-től kért segítséget a humanitárius válság kezelésére Juan Guaidó António Guterres ENSZ-főtitkártól kért segítséget a venezuelai humanitárius válság kezelésére az ellenzéki többségű parlamentet vezető Juan Guaidó szombaton a Twitteren is közzétett levelében.
Balhé az ENSZ-ben: Venezuela miatt esett egymásnak az USA és Oroszország Oroszország konkrétan azt állítja, hogy az amerikaiak puccsot hajtanak végre, mire Trump olyan gesztust tett, aminél nehéz pofátlanabbat elképzelni.
Pompeo Guaidó ideiglenes államfőként való elismerésére sürgeti az ENSZ Biztonsági Tanácsát Az amerikai diplomácia irányítója pénteken New Yorkba utazik, ahol szombaton vitatja meg az ENSZ Biztonsági Tanácsa a venezuelai válságot.