Susan Faludi: A magyar nacionalizmus mártíridentitással fedi el a problémákat

Susan Faludi Pulitzer-díjas újságíró Előhívás (In the Darkroom) című kötetében elidegenedett apja életét igyekszik feltárni, aki 76 évesen jelentette be, hogy nemváltoztató műtéten esett át. A nyomozás során Faludi az identitás alapvető kérdéseit egyebek közt a magyarság, zsidóság, nem(iség) témáján keresztül járja körül.

2018. november 8. 20:00

A cikk folytatása...Friss hírek
Több mint kétmillió forintért kelt el árverésen egy golyóálló aprópénz az első világháborúból Gyakran hallani mindennapi tárgyakról, amelyek véletlen folytán emberi életet mentenek. Ritkán találkozni azonban olyannal, mint az a nemrég árverésre bocsátott brit egypennys érme, amely egy katona életét mentette meg az első világháborúban.
Magyarországra jön Rick Astley Emlékeznek még a 80-as évek szupersztárjára, a Never Gonna Give You Up gigasláger énekesére? Rick Astley azóta újabb reneszánszát éli, és legfrissebb, 2018-ban megjelent Beautiful Life című albumával nyáron a paloznaki Jazzpiknikre látogat.
Szabó Kimmel Tamás: Nekem van egy fejem, azt valaki vagy bírja, vagy nem A Made in Hungáriával robbant be, a Pappa piával megjárta a poklot. Hogyan dolgozta fel élete legnagyobb szakmai kudarcát Szabó Kimmel Tamás? A mostani egy örömtelibb időszak az Alföldi-féle Nemzeti Színház egykori sztárszínésze számára. Sikerrel vetítik a mozik az Apró mesék című új filmjét, a Széttépve című egyszemélyes előadással pedig régi álma vált valóra.
Trónok harca 8.: Kiszivároghatott, mi történik az első epizódban A Kisujjat játszó színész pedig megválaszolta, feltűnik-e karaktere a nyolcadik évadban.
Humoros, szerény és páratlanul tehetséges: Papp Laci útja a világhírnévig Kilcenvenhárom éve, 1926. március 25-én született Budapesten, született Papp László háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok ökölvívó, edző, a magyar sportélet egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.
Ön is szavazhat arról, hogy melyik volt 2018 legjobb magyar könyve Ki kapja a Libri irodalmi díjat? Kiderült, hogy melyik tíz könyvre szavazhat idén a zsűri és a közönség.

Top hírek:
Újraindul a Családi kör Az első adásban a digitális eszközök használatáról lesz szó.
Megint lenyúlták a Gyöngyhajú lányt A Hungaroton Records legalábbis így értelmezi, hogy a dal engedély nélkül lett egy brit tévésorozat zenéje.
Másfél millió egy József Attila-kötetért De szeretnék gazdag lenni, írta József Attila, most másfél milliót ért a Nem én kiáltok című könyvének számozott, dedikált példánya.
Jön Iggy Pop A punk keresztapja a Budapest Parkban lép fel július 24-én.
Tudta-e, hogy orosz hadseregben 2013-ig zokni helyett kapcarongyot tekertek a katonák a lábukra?
Humoros, szerény és páratlanul tehetséges: Papp Laci útja a világhírnévig Kilcenvenhárom éve, 1926. március 25-én született Budapesten, született Papp László háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok ökölvívó, edző, a magyar sportélet egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.