Példaértékű a nemzeti bankok és a kormány közötti együttműködés

Matolcsy György szerint az elmúlt években példaértékűvé vált a 16+1-es Kína és Kelet-Közép-Európa közötti együttműködés.

2018. november 9. 13:05

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az emberiség szégyene, írta Kína ujgur-politikájáról Törökország Az ENSZ fellépését sürgetik amiatt, hogy Kína átképző táboroknak nevezett börtönökbe zárt több százezer muszlim vallású ujgurt az ország nyugati részén.

Kína és az USA lejtmenetbe küldheti a világgazdaságot A legújabb globális felmérés szerint a globális üzleti és intézményi befektetői közösség továbbra is a kereskedelmi háborúkat tartja a legnagyobb világgazdasági kockázatnak, és egyre többen számolnak ...
Új technológiák: India és Kína hatalmas lehetőségeket lát, Európa szkeptikusabb A Vodafone Institute megbízásából az Ipsos közvéleménykutató intézet felmérést végzett, amelyből kiderült, hogy az európaiak általánosságban kevésbé optimisták a digitalizációt és a jövő technológiáit...
Kína, a panda 2. rész Az USA harcba indult a mai kínai államfő, Hszi Csin-ping két stratégiai célja ellen. Azaz támadja az egy út, egy övezet céljait, amelyek lényege az USA kiszorítása vagy legalábbis háttérbe szorítása.
Közel lehet hozzánk a nukleáris fegyverkezési verseny egyik színtere Nem kizárt, hogy Kelet-Közép-Európa lesz a nemzetközi nukleáris fegyverkezési verseny egyik színtere - mondta el Tálas Péter, a Nemzetközi közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont...
Kína hivatalos foglalkozásnak fogja tekinteni a videojátékozást Az ázsiai ország több olyan munkakört is megnevezett, amelyek alapvetően a játékok köré épülnek fel.

Szamárkereskedelmi egyezményt köt Kína és Pakisztán Három év alatt 80 ezer jószág fog "átköltözni" a távol-keleti országba.
Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék Nem volt egyértelmű irány az ázsiai tőzsdéken pénteken, bár a hangulatot javítani tudta Donald Trump nyilatkozata, miután az elnök szerint az USA és Kína óriási előrehaladást ért el a két ország...
Nem csitul az oroszamerikai ellentét A világ öt deklarált atomhatalma, az Egyesült Államok, Oroszország, Nagy-Britannia, Kína és Franciaország képviselői kétnapos konferenciára gyűltek össze tegnap Pekingben.
Nyerőben várja a tőzsde a Fed-elnök szavait Emelkedéssel kezdtek a tengerentúli részvényindexek, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentési szezon eredményei mellett az USA és Kína folytatódó kereskedelmi egyeztetéseire és a Fed mai...
Amerika: Csal, lop és biztonsági kockázatot jelent a Huawei Az ügy sokat elárul arról, hogy hányadán áll az USA és Kína, és ez hogyan befolyásolhatja a világpolitika és világgazdaság jövőjét. A kilátások egyre rosszabbak.
Kína kiáll a doppingmintákat szétverő úszója mellett Hazája szövetsége az olimpiai- és világbajnok sportolónak adott igazat.