Kötvénypiaci lehetőségek a kereskedelmi háború idején: dollárban vagy euróban?

Egyre valószínűbb, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború még egy ideig súlyosbodni fog. Az Egyesült Államok igyekszik Kínát arra kényszeríteni, hogy továbbra is olcsó fogyasztási javakat exportáljon, és továbbra is nagy mennyiségben vásároljon amerikai állampapírokat, de ezt nehéz lesz végig vinni azzal a Kínával szemben, amely strukturális reformok felé halad, és amely növelni kívánja a belső fogyasztást és támogatja a belső innovációt.

2019. május 20. 15:42

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Salvini: kilencvenkilenc százalékban egyetértünk Trumppal Olaszország és az Egyesült Államok soha nem állt ilyen közel egymáshoz, mint most állapította meg hétfőn Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a Liga kormánypárt vezetője, miután Washingtonb...

Elismerték Putyinék: tényleg lehet kiberháború az Egyesült Államokkal Elméletileg fennáll a kiberháború lehetősége az Egyesült Államok és Oroszország között - jelentette ki hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra a The New York Times című amerikai napilapban két....
Újra tüntetnek Hongkongban A tüntetők nem elégedettek meg a Kínával kötendő kiadatási javaslat felfüggesztésével, a visszavonását is el akarják érni.
Félelmetes konfliktus fenyeget: küszöbön a modern történelem legpusztítóbb háborúja? Egyre feszültebb a helyzet a Perzsa-öböl körül, miután két tankerhajót súlyos támadás ért, amelynek lebonyolításával az Egyesült Államok Iránt vádolja. Bár Donald Trump elnök állítólag nem akar...
2020 elején dől el, kiadják-e Assange-ot az USA-nak Az Egyesült Államok szerint a Wikileaks-alapító komoly veszélybe sodort hírszerzőket, újságírókat, politikai aktivistákat.
Az Egyesült Államok Iránt tartja felelősnek a tankereket ért támadásért Mike Pompeo szerint az alkalmazott fegyverek és a támadás kifinomult módszerei is erre utalnak.

Trumpnak nem tetszik, hogy barátja, Kim Dzsongun után kémkedik a CIA Ha rajta múlna, nem engedné meg, hogy a CIA informátorokkal kémkedjen barátja, az Egyesült Államok ellensége után.
45 napot kapott Mexikó Trumptól a bevándorlók megállítására Ha sikerül, akkor nem veti ki az Egyesült Államok a mexikói termékekre az 5-25 százalékos vámot.
Erőre kapott Amerika Miután szombat hajnalban kiderült, az Egyesült Államok nem vet ki importvámot Mexikóval szemben, a piacok a hétfői kereskedésben megkönnyebbültek. Azonban Trump újra megfenyegette Kínát.Emelkedett...
Doha olyan közel-keleti béketervet tart elfogadhatónak, amit a palesztinok is támogatnak Nem szabad, hogy az Egyesült Államok bármit is rákényszerítsen a palesztinokra.
Kényelmesen verte Kínát a magyar pólócsapat Végig a mieink kezében volt a mérkőzés.
Kína lesz Magyarország ellenfele Tovább menetel az Egyesült Államok.